KOKEN: Zelfgemaakte balletjes

11127893_384325401751233_1642557455_n Dit is het eerste kookartikel dat online staat en de enigste reden daarvoor is: ik kan eigenlijk helemaal niet koken! Ik ben het nu volop aan het leren en ik vind het ook heel leuk om te doen. Maar soms loopt het wel eens mis… zo heb ik tijdens het maken van puree de peper en nootmuskaat eens omgewisseld. Ja dat was nogal straf! Maar het loopt ook soms goed af en dan deel ik het graag met jullie! Zoals deze keer en de heerlijke gehaktballetjes.

Wat heb je nodig:
♥ paneermeel
♥ gehakt
♥ boter
♥ eieren

11117821_384325465084560_322511128_n
1) Eerst gaan we het gehakt mengen met 2 eidooiers en een beetje paneermeel.
2) wanneer je merkt dat het gehakt nog niet echt een geheel is voeg je nog wat paneermeel toe.

11087387_384325431751230_1254927182_n
3) rol vervolgens de balletjes tot ze mooi rond zijn.
4) Laat water koken en voeg de balletjes aan het kokend water toe
5) De balletjes gaan boven drijven en normaal zijn ze dan klaar MAAR aangezien deze balletjes wel groot zijn moeten ze er enkele minuten langer in blijven liggen.
6) Begin met 5 minuten langer te laten koken en haal er dan 1 balletje uit die je vervolgens open snijdt om te checken of het wel gekookt is.
(bij mij heeft het zeker 10 minuten geduurd)

11101902_384325391751234_1176999340_n
7) vervolgens gaan we de balletjes bakken in de pan.
8) Bak ze niet allemaal te gelijk maar in delen.
( zo bakken de balletjes beter)
9) wacht nu gewoon tot ze mooi bruin zien en ze zijn klaar!
10) Eet smakelijk!
serveertip: het is heerlijk met appelmoes of kriekjes.
Groetjes Lana xxx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s